Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast sera - zapiekana śmietana i wiórki kokosowe. Ciekawy smak, inny każdego dnia. Najpierw bardziej puszysty, później bardziej "serowy".
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65034
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 108
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5760
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 202
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65034
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 108
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5760
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 202
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Nie musi być zwarte, wystarczy aby składniki się połączyły. Połowę ciasta wykładam na dużą blachę (wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą).
Masa: ubijamy mikserem żółtka z cukrem, dodajemy budyń (proszek), śmietanę i wiórki kokosowe. Ubijamy pianę z białek i dodajemy delikatnie do masy.
Masę wylewamy na blachę. Posypujemy drugą połową ciasta.
Pieczemy ok. 50 min. w temp. 175 stopni.