Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast sera - zapiekana śmietana i wiórki kokosowe. Ciekawy smak, inny każdego dnia. Najpierw bardziej puszysty, później bardziej "serowy".
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 191
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 59
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 172
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11126
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 175
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 191
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 59
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 172
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11126
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 175
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Nie musi być zwarte, wystarczy aby składniki się połączyły. Połowę ciasta wykładam na dużą blachę (wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą).
Masa: ubijamy mikserem żółtka z cukrem, dodajemy budyń (proszek), śmietanę i wiórki kokosowe. Ubijamy pianę z białek i dodajemy delikatnie do masy.
Masę wylewamy na blachę. Posypujemy drugą połową ciasta.
Pieczemy ok. 50 min. w temp. 175 stopni.