Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast sera - zapiekana śmietana i wiórki kokosowe. Ciekawy smak, inny każdego dnia. Najpierw bardziej puszysty, później bardziej "serowy".
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114940
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2953
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1201
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114940
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2953
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1201
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Nie musi być zwarte, wystarczy aby składniki się połączyły. Połowę ciasta wykładam na dużą blachę (wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą).
Masa: ubijamy mikserem żółtka z cukrem, dodajemy budyń (proszek), śmietanę i wiórki kokosowe. Ubijamy pianę z białek i dodajemy delikatnie do masy.
Masę wylewamy na blachę. Posypujemy drugą połową ciasta.
Pieczemy ok. 50 min. w temp. 175 stopni.