Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, orzeźwiający, znika z talerzyka bardzo szybko. :)
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mąkę, proszek do pieczenia i budyń wymieszać i połączyć delikatnie z masą jajeczną.Masę przełożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnię i piec ok. 20-25 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Biszkopt wyjąć z tortownicy i umieścić na paterze, założyć obręcz tortownicy.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Jogurt, mleczko kokosowe, 150g cukru i cukier waniliowy wymieszać na jednolitą masę. Żelatynę odcisnąć, rozpuścić w garnku na małym ogniu, do garnka przełożyć 2-3 łyżki masy kokosowej i wymieszać. Następnie dodać do reszty masy.
Truskawki umyć, odszypułkować. Kilka, kilkanaście truskawek pokroić na plasterki i ułożyć je dookoła na wewnętrznej stronie obręczy. Mniej więcej połowę pokroić na połówki i wyłożyć nimi całą powierzchnię biszkoptu. Zalać lekko tęźejącą masą kokosową. Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.
Pozostałe truskawki pokroić na plasterki i ułożyć na wierzchu masy kokosowej. Przygotować polewę wg przepisu na opakowaniu (z 30g cukru) i wylać ostrożnie na truskawki. Wstawić do lodówki na pół godziny, aby polewa całkowicie stężała. Potem zdjąć obręcz i podawać.
Smacznego :)
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 3683
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 76
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 386
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 80
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 380
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 3683
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 76
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 386
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 80
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 380
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mąkę, proszek do pieczenia i budyń wymieszać i połączyć delikatnie z masą jajeczną.Masę przełożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnię i piec ok. 20-25 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Biszkopt wyjąć z tortownicy i umieścić na paterze, założyć obręcz tortownicy.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Jogurt, mleczko kokosowe, 150g cukru i cukier waniliowy wymieszać na jednolitą masę. Żelatynę odcisnąć, rozpuścić w garnku na małym ogniu, do garnka przełożyć 2-3 łyżki masy kokosowej i wymieszać. Następnie dodać do reszty masy.
Truskawki umyć, odszypułkować. Kilka, kilkanaście truskawek pokroić na plasterki i ułożyć je dookoła na wewnętrznej stronie obręczy. Mniej więcej połowę pokroić na połówki i wyłożyć nimi całą powierzchnię biszkoptu. Zalać lekko tęźejącą masą kokosową. Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.
Pozostałe truskawki pokroić na plasterki i ułożyć na wierzchu masy kokosowej. Przygotować polewę wg przepisu na opakowaniu (z 30g cukru) i wylać ostrożnie na truskawki. Wstawić do lodówki na pół godziny, aby polewa całkowicie stężała. Potem zdjąć obręcz i podawać. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 712
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 261