Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten koktajl to bogate źródło antyoksydantów. Zawarta w truskawkach witamina C neurtalizuje wolne rodniki. Dzięki temu wpłynie na piękną i promienną cerę, ale także na istotną dla nas odporność. Dodatkowo koktajl bogaty jest w witaminę A, E, z grupy B oraz składniki mineralne. Ważne, aby pamiętać, że nie wszystkie witaminy rozpuszczają się w tłuszczach, zatem warto dodać do koktajlu trochę nieodchudzonego mleka, np. 3,5 %, albo śmietanki. Poza mlekiem dodamy jeden znaczący składnik, który podbije wartość energetyczną dania i zastąpi Ci sycący deser.
mikser, nóż
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28627
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2180
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28627
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2180
Składniki
Umyj truskawki i pozbądź się szypułek. Odstaw kilka do dekoracji. Pokrój truskawki na części i wrzuć je do miksera. Dodaj słodzik. Jeżeli zamiast obniżać poziom cukru, masz ochotę na więcej słodyczy, dodaj do nich cukier (polecam cukier puder zamiast cukru).
Następnie miksuj mleko oraz powoli dodawaj 3 łyżki serka mascarpone. Jeżeli nie chcesz podbijać dania kalorycznie (serek mascarpone zawiera znaczną ilość tłuszczu), to możesz użyć samego mleka z jogurtem greckim lub skyrem waniliowym. Dodaj ekstraktu waniliowego i miksuj przez minutę. Do gotowego koktajlu dorzuć pokrojone na części truskawki i wrzuć je do szklanek. Smacznego!