Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem kolorowo i radośnie. Kolorowa babka kisielowa świetnie się prezentuje, jest smaczna i szybka. Fajny efekt w krótkim czasie – jak dla mnie bomba :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 410
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 273
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1431
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 410
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 273
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1431
Składniki
Masło ucieram bardzo dokładnie z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masło się uciera, mieszam w misce mąkę z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielam od białek i białka ubijam na sztywną pianę. Do utartego masła dodaję po jednym żółtku cały czas ucierając. Następnie dodaję na zmianę mąkę z proszkiem i mleko. Ciasto wlewam po równo do 3 miseczek i do każdej miseczki dodaję kisiel innego koloru. Dokładnie mieszam, najlepiej rózgą do ciasta, żeby nie powstały grudki. Na koniec rozdzielam pianę do 3 miseczek i delikatnie mieszam. Blaszkę (15 cm x 30 cm) wykładam papierem do pieczenia (możecie też posmarować masłem i posypać mąką lub kaszką manną). Wylewam do blaszki pierwszy kolor i rozprowadzam po całej blaszce. Następnie na środku przez całą długość blaszki wylewam drugi i w ten sam sposób trzeci kolor ciasta. O tak:
Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piekę 40-45 minut do suchego patyczka. Kiedy babka przestygnie posypuję ją cukrem pudrem. Smacznego