Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ,aromatyczne,smaczne ciasto ,proste w przygotowaniu ,ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Szpinak rozmrozić ,zblendować .Jajka ,żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywno stopniowo dodając cukier.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Żółtka ubić .Wszystkie składniki ze sobą wymieszać na końcu dodając szpinak.Blaszkę 35x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto .Piekarnik rozgrzać do 180 stopni,wstawić ciasto i piec 20 min. lub do suchego patyczka.
Upieczone i przestudzone ciasto przekroić na połowę i posmarować dżemem,który przygotowałam sama.
Przygotować 3 miseczki ,do każdej wsypać kolejno galaretkę brzoskwiniową, agrestową oraz z czarnej porzeczki.Do każdej wlać po 1 szklance gorącej gotowanej wody i rozmieszać.Gdy zaczną krzepnąć kolejno mieszać z serkami homogenizowanymi i układać kleksami na cieście.Na początek brzoskwiniową , następnie z czarnej porzeczki.
Na końcu kleksy z agrestową galaretką.
Przykryć drugą połową ciasta.
Galaretkę wiśniową rozpuścić w 11/2 szklanki gorącej gotowanej wody,gdy zacznie krzepnąć wylać na ciasto ,posypać wiórkami kokosowymi.Schłodzić 2 godz.