Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 268
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14458
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1691
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16612
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 268
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14458
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1691
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16612
Składniki
Galaretkę wiśniową i agrestową rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Odstawiamy do przestudzenia. Dobrze schłodzone mleczko dzielimy na pół. Pierwszą część ubijamy przez chwilę aż się spieni, dodajemy łyżkę cukru pudru, następnie wlewamy galaretkę wiśniową i jeszcze chwilę ubijamy. Wylewamy do formy (najlepiej wyłożyć sobie folią spożywczą) Schować do lodówki. Drugą część mleczka również ubijamy z cukrem pudrem j.w i dodajemy galaretkę agrestową. Wylewamy na wiśniową warstwę. Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego :)