Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456953
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1262
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2129
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456953
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1262
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2129
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Składniki
Galaretkę wiśniową i agrestową rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Odstawiamy do przestudzenia. Dobrze schłodzone mleczko dzielimy na pół. Pierwszą część ubijamy przez chwilę aż się spieni, dodajemy łyżkę cukru pudru, następnie wlewamy galaretkę wiśniową i jeszcze chwilę ubijamy. Wylewamy do formy (najlepiej wyłożyć sobie folią spożywczą) Schować do lodówki. Drugą część mleczka również ubijamy z cukrem pudrem j.w i dodajemy galaretkę agrestową. Wylewamy na wiśniową warstwę. Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego :)