Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25885
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3060
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1398
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25885
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3060
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1398
Składniki
Galaretkę wiśniową i agrestową rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Odstawiamy do przestudzenia. Dobrze schłodzone mleczko dzielimy na pół. Pierwszą część ubijamy przez chwilę aż się spieni, dodajemy łyżkę cukru pudru, następnie wlewamy galaretkę wiśniową i jeszcze chwilę ubijamy. Wylewamy do formy (najlepiej wyłożyć sobie folią spożywczą) Schować do lodówki. Drugą część mleczka również ubijamy z cukrem pudrem j.w i dodajemy galaretkę agrestową. Wylewamy na wiśniową warstwę. Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego :)