Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1151
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30515
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1151
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30515
Składniki
Galaretkę wiśniową i agrestową rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Odstawiamy do przestudzenia. Dobrze schłodzone mleczko dzielimy na pół. Pierwszą część ubijamy przez chwilę aż się spieni, dodajemy łyżkę cukru pudru, następnie wlewamy galaretkę wiśniową i jeszcze chwilę ubijamy. Wylewamy do formy (najlepiej wyłożyć sobie folią spożywczą) Schować do lodówki. Drugą część mleczka również ubijamy z cukrem pudrem j.w i dodajemy galaretkę agrestową. Wylewamy na wiśniową warstwę. Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego :)