Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 237
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 91
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3892
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 237
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 91
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3892
Składniki
Galaretkę wiśniową i agrestową rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Odstawiamy do przestudzenia. Dobrze schłodzone mleczko dzielimy na pół. Pierwszą część ubijamy przez chwilę aż się spieni, dodajemy łyżkę cukru pudru, następnie wlewamy galaretkę wiśniową i jeszcze chwilę ubijamy. Wylewamy do formy (najlepiej wyłożyć sobie folią spożywczą) Schować do lodówki. Drugą część mleczka również ubijamy z cukrem pudrem j.w i dodajemy galaretkę agrestową. Wylewamy na wiśniową warstwę. Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego :)