Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowa sałatka"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
Listki szczawiu i buraka, sałaty, kwiaty oraz miętę opłucz i osusz. Do niewielkiego suchego słoiczka wlej oliwę, ocet, miód i włóż łyżeczkę musztardy. Zakręć i energicznie potrząsaj do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji.
Rozłóż sałatki do miseczek i polej sosem.
Sałatka świetnie komponuje się z daniami z drobiu, np. grillowaną piersią z kurczaka, a także z bardziej wyraźnymi smakami, jak krewetki smażone z czosnkiem i chili.
Czas przygotowania: 15 minut 160 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień