Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z gotowanym serem wymaga dość dużo czasu i pracy, lecz warto go przygotować. Polecam, smacznego.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 154
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 872
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8728
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3062
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 154
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 872
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8728
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3062
Składniki
Tłuszcz z cukrem pudrem ucierać na puszystą masę dodając stopniowo po 1 jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Ucierając połączyć z powstałą masą. Szpinak rozmrozić, odcisnąć z wody, zmiksować. Powstałe ciasto podzielić na trzy części. Jedną część wymieszać ze szpinakiem i 2 łyżkami mąki.
Drugą część ciasta połączyć z przesianym kakao.
A trzecią część wymieszać z makiem i aromatem migdałowym. Każde ciasto oddzielnie upiec w formie o średnicy 25 cm. Piec około 15-17 minut w temp 180 stopni.
Masa serowa Przemielony biały ser, serek mascarpone, masło i cukier puder włożyć do garnka z grubym dnem. Bardzo powoli podgrzewać do rozpuszczenia. Budyń rozpuścić w mleku, dodać ziarenka wanilii, połączyć z serem i cały czas mieszając gotować do zgęstnienia, przyprawić do smaku sokiem z cytryny.
W formie ułożyć kakaowy blat, wylać połowę kremu, przykryć blatem ze szpinakiem, lekko docisnąć. Następnie wylać pozostały krem i przykryć blatem makowym. Tak przygotowane ciasto odłożyć do lodówki na kilka godzin. Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać cukier, śmietankę i spirytus do smaku, wymieszać. Oblać ciasto, ozdobić.