Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z gotowanym serem wymaga dość dużo czasu i pracy, lecz warto go przygotować. Polecam, smacznego.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 843
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 690
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6008
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 623
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4851
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1064
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 843
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 690
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6008
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 623
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4851
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1064
Składniki
Tłuszcz z cukrem pudrem ucierać na puszystą masę dodając stopniowo po 1 jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Ucierając połączyć z powstałą masą. Szpinak rozmrozić, odcisnąć z wody, zmiksować. Powstałe ciasto podzielić na trzy części. Jedną część wymieszać ze szpinakiem i 2 łyżkami mąki.
Drugą część ciasta połączyć z przesianym kakao.
A trzecią część wymieszać z makiem i aromatem migdałowym. Każde ciasto oddzielnie upiec w formie o średnicy 25 cm. Piec około 15-17 minut w temp 180 stopni.
Masa serowa Przemielony biały ser, serek mascarpone, masło i cukier puder włożyć do garnka z grubym dnem. Bardzo powoli podgrzewać do rozpuszczenia. Budyń rozpuścić w mleku, dodać ziarenka wanilii, połączyć z serem i cały czas mieszając gotować do zgęstnienia, przyprawić do smaku sokiem z cytryny.
W formie ułożyć kakaowy blat, wylać połowę kremu, przykryć blatem ze szpinakiem, lekko docisnąć. Następnie wylać pozostały krem i przykryć blatem makowym. Tak przygotowane ciasto odłożyć do lodówki na kilka godzin. Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać cukier, śmietankę i spirytus do smaku, wymieszać. Oblać ciasto, ozdobić.