Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepadają za nimi najmłodsi. Do tego cieszą oczy i zachęcają do zjedzenia.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1917
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1608
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2545
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1917
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1608
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2545
Składniki
Każdą galaretkę rozmieszać osobno w 1 szklance gorącej wody. Na dno szklanek włożyć po kilka rodzynków z syropu. Wylać lekko tężejącą galaretkę czerwoną. Wstawić do lodówki by masa szybciej stężała. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i serkiem mascarpone. Wyłożyć na zastygniętą galaretkę. Dodać cząstki pomarańczy. Następnie wylać galaretkę żółtą a po zastygnięciu - niebieską. Deserki przed podaniem schłodzić.