Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka niby nic takiego, a jednak wszyscy ją uwielbiamy, a do tego ma tak niewiele kalorii ;P Najczęściej podajemy ją w pucharkach, ja jednak ostatnio podałam ją troszkę inaczej... chcecie zobaczyć? Zapraszam :)
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666300
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 108
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 583
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5766
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 985
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666300
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 108
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 583
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5766
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 985
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Galaretki przygotować wg opisu na opakowaniu (ja użyłam o 1/4 mniej wody). Ważne aby każdą przygotować oddzielnie. Przygotować kieliszki i szerokie szklanki. (Ja na 3 galaretki użyłam 6 szklanek i 5 szklanek) Pierwszą galaretkę rozlać do wszystkich naczyń (cienka warstwa), zostawić do zastygnięcia, następnie ułożyć owoce i zalać kolejną cienką warstwą chłodnej (!) galaretki. Gdy galaretka zastygnie, wlewamy ostatni kolor galaretki (galaretka powinna być chłodna). Zostawiamy do zastygnięcia, następnie bardzo ostrożnie wykładamy z naczyń i gotowe. Smacznego :)