Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka niby nic takiego, a jednak wszyscy ją uwielbiamy, a do tego ma tak niewiele kalorii ;P Najczęściej podajemy ją w pucharkach, ja jednak ostatnio podałam ją troszkę inaczej... chcecie zobaczyć? Zapraszam :)
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Galaretki przygotować wg opisu na opakowaniu (ja użyłam o 1/4 mniej wody). Ważne aby każdą przygotować oddzielnie. Przygotować kieliszki i szerokie szklanki. (Ja na 3 galaretki użyłam 6 szklanek i 5 szklanek) Pierwszą galaretkę rozlać do wszystkich naczyń (cienka warstwa), zostawić do zastygnięcia, następnie ułożyć owoce i zalać kolejną cienką warstwą chłodnej (!) galaretki. Gdy galaretka zastygnie, wlewamy ostatni kolor galaretki (galaretka powinna być chłodna). Zostawiamy do zastygnięcia, następnie bardzo ostrożnie wykładamy z naczyń i gotowe. Smacznego :)