Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka niby nic takiego, a jednak wszyscy ją uwielbiamy, a do tego ma tak niewiele kalorii ;P Najczęściej podajemy ją w pucharkach, ja jednak ostatnio podałam ją troszkę inaczej... chcecie zobaczyć? Zapraszam :)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 707
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 707
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Składniki
Galaretki przygotować wg opisu na opakowaniu (ja użyłam o 1/4 mniej wody). Ważne aby każdą przygotować oddzielnie. Przygotować kieliszki i szerokie szklanki. (Ja na 3 galaretki użyłam 6 szklanek i 5 szklanek) Pierwszą galaretkę rozlać do wszystkich naczyń (cienka warstwa), zostawić do zastygnięcia, następnie ułożyć owoce i zalać kolejną cienką warstwą chłodnej (!) galaretki. Gdy galaretka zastygnie, wlewamy ostatni kolor galaretki (galaretka powinna być chłodna). Zostawiamy do zastygnięcia, następnie bardzo ostrożnie wykładamy z naczyń i gotowe. Smacznego :)