Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Składniki
Jajka roztrzepujemy, dodajemy mleko, wodę i mieszamy.
Dosypujemy mąkę tak, żeby uzyskać nie za gęstą ale też nie zbyt lejącą masę.
Dzielimy ciasto na cztery równe części i do każdej dosypujemy inny kolor barwnika. Mieszamy do uzyskania odpowiedniego koloru.
Naleśniki smażymy na oliwie lub oleju.
Serek ubijamy z cukrem pudrem i śmietanką. Nakładamy masę na usmażone naleśniki i zwijamy w rulon.
Dekorujemy polewą czekoladową lub owocami.