Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już jutro szczególny dzień! Dzień wszystkich dzieci- tych dużych i tych małych :) Uczcijmy go należycie :)
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11952
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 825
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 106
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2867
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11952
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 825
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 106
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2867
Składniki
Każdą galaretkę rozpuszczamy w ½l gorącej wody. Pozostawiamy do lekkiego przestudzenia. Na spód każdego pucharku dajemy po 2 pełne łyżki (15mlx2) galaretki np. czerwonej i wstawiamy do lodówki. Do pozostałej dodajemy 3 łyżki śmietanki i jak tylko pierwsza warstwa dobrze zastygnie wlewamy także po 2 łyżki. Chłodzimy. Tak samo postępujemy z każdą następną galaretką. Najpierw po 2 łyżki zwykłej, a następnie po tyle samo galaretki ze śmietanką. Na ostatniej warstwie układamy pokrojone cząstki owoców. Resztę śmietany ubijamy z cukrem. Czekoladę topimy i przestudzoną dodajemy do połowy śmietany. Umieszczamy w rękawie cukierniczym po jednej stronie zwykłą, po drugiej czekoladową i okrężnym ruchem z końcówką np. gwiazdki wyciskamy na każdy pucharek. Dekorujemy miętą. Podajemy schłodzone.