Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie warto ten przepis wypróbować.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 723
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 723
Składniki
Wykonanie masy: Galaretki (kolorowe) rozpuścić każdą z osobna w jednej szklance gorącej przegotowanej wody, ostudzić i pokroić w kostkę.
Śmietanę połączyć z cukrem i i mieszać łyżką do całkowitego rozpuszczenia. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i letnią wlać do śmietany. Wymieszać, dodać aromat, wrzucić pokrojone w kostkę kolorowe galaretki.
Od razu nałożyć na pokrojony biszkopt.
Przycisnąć drugą połową biszkoptu i odłożyć w chłodne miejsce do stężenia.
Wykonanie ciasta biszkoptowego: Utrzeć żółtka z proszkiem do pieczenia, a białka ubić z cukrem na sztywną pianę i połączyć z utartymi żółtkami. Następnie dodać mąkę, budyń, ocet i dokładnie wymieszać. Całość wylać na przygotowaną blachę i upiec w temperaturze 170 stopni około ½ godziny. Po ostudzeniu przekroić biszkopt i przełożyć kolorową masą.