Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z akcentami jesieni jabłka i pigwy.Doskonałe do porannej kawy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14294
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1664
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16336
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6577
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14294
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1664
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16336
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6577
Składniki
Jajka oddzielić białka od żółtek.Białka ubić na sztywną pianę stopniowo dodając 16 dag cukru.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Żółtka ubić.Ubite z cukrem białka połączyć z żółtkami.Dodawać stopniowo mąkę oraz mak i delikatnie mieszać do wyczerpania składników.Blaszkę 24x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia wyłożyć ciasto.Piekarnik rozgrzać,do 180 stopni,piekarnik można włączyć wcześniej aby się rozgrzał i przygotowane ciasto wstawić od razu do pieczenia Piec 20 min. lub do suchego patyczka..
Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubszych otworach.Pigwę również utrzeć na tarce.Razem włożyć do garnka dodać 10 dag cukru usmażyć.Masa jabłkowo- pigwowa jest lekko kwaskowa, więc jeżeli ktoś chce słodkie to musi zwiększyć porcję cukru do smażenia.
Na upieczone ciasto wyłożyć usmażone jabłka z pigwą.
Przykryć ciastkami pettit berry.
Krem Karpatka w 5 minut przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając mleko ,wyłożyć na herbatniki.Schłodzić
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody,odstawić do stężenia.Tężejącą galaretkę wyłożyć na krem posypać migdałami tyle ,ile kto lubi.