Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik przygotowany na bazie herbatników, musu truskawkowego i śmietany to pyszne połączenie. Łatwy do zrobienia, rozkosz dla podniebienia.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 66
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 184
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 232
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 415
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 66
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 184
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 232
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 415
Składniki
Wodę, masło, kakao, cukier waniliowy i cukier kryształ włożyć do garnka, gotować przez 2 minuty. Zdjąć z ognia przestudzić, zmiksować z mlekiem w proszku.
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć herbatnikami. Taką samą ilość herbatników odłożyć, resztę pokruszyć
Następnie wymieszać z pokruszonymi herbatnikami
Przełożyć do przygotowanej tortownicy.
Na masę ułożyć pozostałe herbatniki.
Mus truskawkowy: Oczyszczone z szypułek truskawki włożyć do rondla. wsypać cukier zagotować, zmiksować. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody, połączyć z owocami, przestudzić
Krzepnący mus wylać na herbatniki, na masie czekoladowej, odłożyć do lodówki do stężenia.
Pianka: Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzącej wody, przestudzić. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. następnie ciągle obijając dodawać stopniowo przestudzoną galaretkę i dżem. 3-4 łyżki ubitej pianki wymieszać z kakao, resztę wyłożyć na mus.
Ozdobić kakaową pianką i słodkim kakao. Włożyć do lodówki na 1-1,5 godziny