Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy zastrzyk smacznego optymizmu. Ożywi każdy stół. Wygląda i smakuje fantastycznie.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 310
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 310
Składniki
Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody, kiedy spęcznieje rozpuść.
Galaretkę wiśniową rozpuść w 100 ml gorącej wody. Dodaj 1/3 żelatyny. Ostudź.
Ubij 25 dag śmietanki, wymieszaj z galaretką. Ochłodź.
Kiedy masa zacznie tężeć, połącz ją z pianą ubitą z 1 białka i 1 łyżką cukru pudru. Wlej na spód natłuszczonej formy z kominem (forma nie może być babkowa, raczej tortownica ze spodem z kominem). Zastudź.
W ten sam sposób przygotuj 2 kolejne warstwy pianki, wlewając jedną na drugą. Gotowy wieniec wybij na paterę. W kominie umieść sezonowe owoce. Udekoruj melisą cytrynową.