Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy zastrzyk smacznego optymizmu. Ożywi każdy stół. Wygląda i smakuje fantastycznie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119291
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8937
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3219
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3114
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119291
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8937
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3219
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3114
Składniki
Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody, kiedy spęcznieje rozpuść.
Galaretkę wiśniową rozpuść w 100 ml gorącej wody. Dodaj 1/3 żelatyny. Ostudź.
Ubij 25 dag śmietanki, wymieszaj z galaretką. Ochłodź.
Kiedy masa zacznie tężeć, połącz ją z pianą ubitą z 1 białka i 1 łyżką cukru pudru. Wlej na spód natłuszczonej formy z kominem (forma nie może być babkowa, raczej tortownica ze spodem z kominem). Zastudź.
W ten sam sposób przygotuj 2 kolejne warstwy pianki, wlewając jedną na drugą. Gotowy wieniec wybij na paterę. W kominie umieść sezonowe owoce. Udekoruj melisą cytrynową.