Do góry

Desery Przepis na:

Kopiec Kreta ciasto do kawy kakaowe z bananem

Kopiec Kreta ciasto do kawy kakaowe z bananem

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1556

Dodano:

Odsłon: 2558

Pyszne i szybkie ciasto.Po wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji

Składniki

  • 5 jajek ,180g cukru + cukier waniliowy
  • 130g maki pszennej
  • 30g skrobi kukurydzianej lub maki ziemniaczanej
  • 40 g gorzkiego kakao
  • Na krem: 3-4 dojrzale banany
  • 800ml smietany kremówki,3 lyzki cukru,2 smietana fix
  • ok.60 g posiekanej gorzkiej czekolady
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kopiec Kreta ciasto do kawy kakaowe z bananem

Przygotowanie

  1. Piec zalanczamy na 165 stopni,góra/dól.Tortownica o srednicy 26 cm wykladamy papierem do pieczenia.

  2. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta mase.Dodajemy przesiane maki z kakao i za pomoca szpatulki mieszam do polaczenia skladników.

  3. Ciasto wylewamy do tortownicy i pieczemy ok 45 min.Po upieczeniu zostawiamy do ostygniecia.

  4. Nastepnie z biszkoptu scinamy góre i za pomoca lyzki wyjmujemy srodkowa czesc do miski ,nastepnie wszystko kruszymy(na filmiku jest wszystko dokladnie pokazane)Biszkopt mozemy nasaczyc mlekiem.

  5. Na spód biszkoptu wykladamy dojrzale banany które przecielam w zdlóz.Zimna smietane ubijamy z cukrem i fixsami na sztywno.Na koniec dodajemy posiekana gorzka czekolade i krótko razem laczymy.

  6. Smietane ukladamy na bananach w ksztalcie kopca,wszystko posypujemy okruchami.Zostawiamy w lodówce przez noc.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń