Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Korona ziemniaczana ze szpinakiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w całości w osolonym wrzątku. 4 odłóż, resztę utłucz, dodaj 6 łyżek śmietany i połowę masła. Wymieszaj, odstaw. Chili oczyść z pestek, strączek posiekaj. Marchew, cebulę i czosnek oczyść, obierz i zetrzyj na tarce. Mięso wrzuć na rozgrzany olej, dodaj starte warzywa oraz chili. Przypraw papryką, ziołami, pieprzem i solą.
Szpinak umyj, osusz, podsmaż na reszcie masła. Dopraw gałką i szczyptą soli. Po 5 minutach zdejmij z patelni. Wymieszaj z resztą śmietany. Pozostałe ziemniaki oraz rzodkiewki pokrój w talarki.
Naczynie wyłóż 2/3 porcji piure. Nałóż mięso, ziemniaki, rzodkiewki i szpinak. Resztę piure przełóż do rękawa i wyciśnij na wierzchu kopczyki. Piecz 30 minut w 170°C.Źródło: Naj