Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatyczne muffinki z gruszkami to wypiek kojarzący się z babim latem :) Pożywne i puszyste - idealne na deser dla dzieci.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1293
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1293
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Mąkę z proszkiem i przyprawami przesiać. Dodać płatki, cukier i cukier waniliowy. Wymieszać. W drugiej misce roztrzepać składniki mokre. Do składników mokrych dodać suche i wymieszać do połączenia się składników. Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Dodać do ciasta i wymieszać.
Ciasto przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami, wierzch muffin posypać płatkami migdałowymi i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (dolna grzałka). Piec przez ok. 23-25 minut do suchego patyczka.