Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatyczne muffinki z gruszkami to wypiek kojarzący się z babim latem :) Pożywne i puszyste - idealne na deser dla dzieci.
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 80
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 24
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 388
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 510
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1201
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 80
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 24
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 388
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 510
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1201
Składniki
Mąkę z proszkiem i przyprawami przesiać. Dodać płatki, cukier i cukier waniliowy. Wymieszać. W drugiej misce roztrzepać składniki mokre. Do składników mokrych dodać suche i wymieszać do połączenia się składników. Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Dodać do ciasta i wymieszać.
Ciasto przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami, wierzch muffin posypać płatkami migdałowymi i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (dolna grzałka). Piec przez ok. 23-25 minut do suchego patyczka.