Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na pierniczki jest łatwe i szybkie do przygotowania. Ciasteczka można wycinać foremkami o różnych wzorach.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1004
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1004
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Miód podgrzać, dodać masło, mieszać aż się rozpuści.
Wsypać przyprawę do pierników, wymieszać, ostudzić.
Następnie dodać sodę oczyszczoną i śmietanę.Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, stopniowo dodając miód ze śmietaną zagnieść gładkie ciasto.
Przygotować foremki różnej wielkości. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Najpierw wykrawać ciasteczka większą foremką, następnie mniejszą. Pierniczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Landrynki każdy kolor oddzielnie rozbić w moździerzu. W wycięte otworki ciasteczek wsypać cukier landrynkowy. Blaszkę z pierniczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz około 10 minut. Zimne ciasteczka dowolnie udekorować.