Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na pierniczki jest łatwe i szybkie do przygotowania. Ciasteczka można wycinać foremkami o różnych wzorach.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15029
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1843
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8807
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15029
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1843
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8807
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Składniki
Miód podgrzać, dodać masło, mieszać aż się rozpuści.
Wsypać przyprawę do pierników, wymieszać, ostudzić.
Następnie dodać sodę oczyszczoną i śmietanę.Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, stopniowo dodając miód ze śmietaną zagnieść gładkie ciasto.
Przygotować foremki różnej wielkości. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Najpierw wykrawać ciasteczka większą foremką, następnie mniejszą. Pierniczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Landrynki każdy kolor oddzielnie rozbić w moździerzu. W wycięte otworki ciasteczek wsypać cukier landrynkowy. Blaszkę z pierniczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz około 10 minut. Zimne ciasteczka dowolnie udekorować.