Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser australijski w postaci delikatnego i puszystego ciasta biszkoptowego oblanego polewą czekoladową oraz obsypanego wiórkami kokosowymi
BISZKOPT: Całe jajka i cukier ubijamy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy do tego wymieszaną ze sobą mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Miksujemy do powstania gładkiej i jednolitej masy. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy ok. 30 minut (lub do suchego patyczka) w temp. 180 stopni.
Wystudzony biszkopt kroimy w dowolnej wielkości kwadraty.
POLEWA: W garnku roztapiamy masło, dodajemy cukier i mieszamy, żeby się rozpuścił. Następnie wlewamy mleko oraz dodajemy kakao (cały czas mieszamy). Gotową polewę zestawiamy z ognia i delikatnie studzimy.
Biszkoptowe kostki oblewamy z każdej strony dużą ilością polewy oraz obsypujemy je wiórkami kokosowymi. Następnie odkładamy na kratkę, aby polewa zastygła.
Kuleczki kokosowe są piękną dekoracją świątecznego stołu i pysznym poczęstunk...
Odsłon: 1509
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 244
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17235
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 104
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 112
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 70
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 244
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17235
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 104
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 112
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 70
Składniki
BISZKOPT: Całe jajka i cukier ubijamy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy do tego wymieszaną ze sobą mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Miksujemy do powstania gładkiej i jednolitej masy. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy ok. 30 minut (lub do suchego patyczka) w temp. 180 stopni.
Wystudzony biszkopt kroimy w dowolnej wielkości kwadraty.
POLEWA: W garnku roztapiamy masło, dodajemy cukier i mieszamy, żeby się rozpuścił. Następnie wlewamy mleko oraz dodajemy kakao (cały czas mieszamy). Gotową polewę zestawiamy z ognia i delikatnie studzimy.
Biszkoptowe kostki oblewamy z każdej strony dużą ilością polewy oraz obsypujemy je wiórkami kokosowymi. Następnie odkładamy na kratkę, aby polewa zastygła.
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 112
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 102