Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotka kokosowa to jedne z tych ciasto które pojawią się u mnie na stole świątecznym Jest pyszna delikatna i smakuje prawie każdemu.
Mikser, miska,firma do pieczenia o wymiarach 35 na 25 ,szklanka,sitko
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 483
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 413
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 483
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 413
Składniki
Zaczynam od upieczenia biszkoptu. Jajka -bialka oddzielić od żółtek. Do białek dosypuje szczyptę soli i zaczynam ubijać białka na sztywno ,dosypując cukier. Do ubitych białek dodaję po jednym żółtku,miksując cały czas. Na sam koniec dodaje przesianą , mąkę,mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia i wode. Wszystko miksuję na najniższym obrotach miksera. Można wymieszać łopatka. Masę przelewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 180 stopni 40 minut. Do suchego patyczka.
Zimny biszkopt kroje na równą kostkę. W kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę z mlekiem. W jednej miseczek umieszczam rozpuszczoną czekoladę a w drugiej widoki kokosowe. Każdy bok kostki zanurzam w czekoladzie a następnie w wiórkach kolorowych. Na wierzch kostki polewam resztę czekolady i posypuję wiórkami. I tak mamy pyszne i delikatne ciasto