Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kostka piernikowa z pianką to pyszne i aromatyczne ciasto które posmakuje każdemu. A w okresie świątecznym smakuje wspaniale.
Mikser, miska,garnek,forma do pieczenia o wymiarach 32 na 35, łopatka silikonowa
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4130
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11306
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6490
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5473
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13504
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5277
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4130
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11306
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6490
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5473
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13504
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5277
Składniki
Ciasto Wszystkie suche składniki wsypać do miski i wymieszać. W osobnym naczyniu ubić jajka z cukrem na jasną masę. Następnie dodać miód i jogurt i miksujemy. Porcji dodaje suche składniki. Na sam koniec dodaje dżem i rozpuszczone masło. Łącze wszystko za pomocą robota i taką masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku temperatura 180 stopni grzała góra dół ok godziny. W zależności od piekarnika do suchego patyczka. Po upieczeniu kiedy ciasto będzie zimne przecinam wzdłuż i spód wkładam ponownie do formy.
Pianka Żelatynę rozpuścić w wrzątku i poczekać aż przestygnie. W misce ubić śmietanę z serkiem mascarpone,cukrem i ekstraktem na sztywno. Następnie powoli dodawać zimna żelatynę miksując całość na wolnych obrotach.
Taka piankę przelać do formy. Na wierzch wkładamy drugi plac ciasta o formę wkładamy do lodówki na dwie ,trze godziny. Po tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta i można dekorować. Takie ciasto jest przepyszne