Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kostka piernikowa z pianką to pyszne i aromatyczne ciasto które posmakuje każdemu. A w okresie świątecznym smakuje wspaniale.
        Mikser, miska,garnek,forma do pieczenia o wymiarach 32 na 35, łopatka silikonowa
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35703
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1209
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6012
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35703
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1209
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6012
        
        
                Składniki
Ciasto Wszystkie suche składniki wsypać do miski i wymieszać. W osobnym naczyniu ubić jajka z cukrem na jasną masę. Następnie dodać miód i jogurt i miksujemy. Porcji dodaje suche składniki. Na sam koniec dodaje dżem i rozpuszczone masło. Łącze wszystko za pomocą robota i taką masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku temperatura 180 stopni grzała góra dół ok godziny. W zależności od piekarnika do suchego patyczka. Po upieczeniu kiedy ciasto będzie zimne przecinam wzdłuż i spód wkładam ponownie do formy.
Pianka Żelatynę rozpuścić w wrzątku i poczekać aż przestygnie. W misce ubić śmietanę z serkiem mascarpone,cukrem i ekstraktem na sztywno. Następnie powoli dodawać zimna żelatynę miksując całość na wolnych obrotach.
Taka piankę przelać do formy. Na wierzch wkładamy drugi plac ciasta o formę wkładamy do lodówki na dwie ,trze godziny. Po tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta i można dekorować. Takie ciasto jest przepyszne