Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z ziemniaków i fasoli"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 114
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3705
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 157
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 114
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3705
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 157
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Fasolę zalej zimną wodą, odstaw na noc. Następnego dnia ugotuj do miękkości w tej samej wodzie. Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, ostudź. Zmiel razem z fasolą przez sitko o drobnych oczkach.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na oleju. Dodaj do masy fasolowo-ziemniaczanej, wbij jajka, dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku szczyptą soli i pieprzu oraz ew. ulubionymi ziołami.
Z masy uformuj niewielkie kotleciki. Obtocz w bułce tartej, nadmiar strzepnij. Olej rozgrzej na patelni, usmaż kotlety z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierze kuchennym.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie