Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z ziemniaków i fasoli"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1221
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1221
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Fasolę zalej zimną wodą, odstaw na noc. Następnego dnia ugotuj do miękkości w tej samej wodzie. Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, ostudź. Zmiel razem z fasolą przez sitko o drobnych oczkach.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na oleju. Dodaj do masy fasolowo-ziemniaczanej, wbij jajka, dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku szczyptą soli i pieprzu oraz ew. ulubionymi ziołami.
Z masy uformuj niewielkie kotleciki. Obtocz w bułce tartej, nadmiar strzepnij. Olej rozgrzej na patelni, usmaż kotlety z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierze kuchennym.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie