Do góry

Desery Przepis na:

Krajanka orzechowa

Krajanka orzechowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 655

Dodano:

Odsłon: 49264

BARDZO SMACZNE......

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Margarynę posiekać nożem z mąką ,dodać sodę rozpuszczoną w mleku oraz resztę składników.

  2. Ciasto zagnieść,podzielić na trzy części każdą z nich rozwałkować na wielkość formy i upiec w tem.200st.po 10 minut.Na ostatni placek wylewamy polewę orzechową.

  3. plewa orzechowa;margarynę cukier i miód rozpuścić w garnku dodać orzechy i chwilę gotować ,wylać na placek.

  4. KREM;Śmietane ubić z cukrem pudrem dodać serek waniliowy ,cukier waniliowy i sok z cytryny na koniec dodać żelatynę uprzednio roapuszczoną w cieplym mleku( około4łyżki mleka tak na oko)Poczekać aż krem trochę zgęstnieje...

  5. Pierwszy placek posmarować dzemem i kremem,drugi tak samo i na wierzch placek orzechowy.........

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń