Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krajanka jest mięciutka. Wyraźnie wyczuwa się smak przyprawy korzennej i cytryny. Serdecznie polecam.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22752
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15128
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4849
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45407
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22752
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15128
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4849
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45407
Składniki
Masło, cukier, miód, kakao, przyprawę do piernika rozpuścić w większym naczyniu na gazie. Wystudzić. Dodać jajka, przesianą mąkę, jogurt wymieszany z sodą. Całość połączyć mikserem w jednolite ciasto. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 28x24 cm. Piec w 180 st. C 45-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu pokroić najpierw w podłużne pasy o szerokości około 3 cm, a następnie w kostkę. Sok z cytryny utrzeć z cukrem pudrem. Krajankę piernikową umieścić w głębszym naczyniu. Polać ją lukrem. Dokładnie wymieszać, aby była polukrowana z każdej strony. Odłożyć kostki na papier do pieczenia i poczekać, aż lukier zastygnie. Gotowe!