Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i smaczny deser, któremu na pewno nie oprą się jak dzieci tak i dorośli. Po wierzchu smaczne, puszyste ciasto naleśnikowe , a w środku rozpływające się w ustach gorące, lekko kwaskowe jabłko . Polecam
nóż, ręcznik papierowy, patelnia, wyższe naczynie, trzepaczka kuchenna,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25705
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2695
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1314
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25705
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2695
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1314
Składniki
Do wyższego naczynia włożyć wszystkie składniki i trzepaczką kuchenną wymieszać do połączenia składników , tak by nie było grudek. Jabłka umyć i obrać , nastepnie pokroić w plastry o grubości około 3 - 5 mm, z krążków usunąć gniazda nasienne małym nożykiem tak by krążki były całe. Krążki jabłek zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiany, złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu oprószyć cukrem pudrem i opcjonalnie cynamonem. Smacznego
Przygotowanie ciasta.
Krążki jabłek gotowe do podania. Smacznego