Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty , szybki i pyszny deser z jabłek. Są to krążki z jabłek w cieście naleśnikowym. Tak przygotowane krążki jabłkowe są bardzo smaczne, syte i szybko znikają ze stołu. Polecam
nóż, miska, mikser, widelec, patelnia, talerz,
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 358
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 447
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 358
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 447
Składniki
Ciasto naleśnikowe; Jajka wbijam do miski , dodaję syrop klonowy, cynamon oraz połowę mąki i miksuję do połączenia składników. Dodaję mleko słodzone zagęszczone oraz mleko zwykłe pozostałą mąkę wymieszaną z sodą i ponownie miksuję. Jabłka obieram usuwam gniazda nasienne i kroję w grubsze plastry. Do osobnej miseczki czy głębszego talerza wsypuję mąkę w której obtaczam krążki jabłkowe , następnie zanurzam krążki w przygotowanym cieście i smażę na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Smażę na małym ogniu z każdej strony na złoty , rumiany kolor. Po usmażeniu można oprószyć cukrem pudrem, cynamonem lub polać syropem klonowym. Smacznego
Przygotowanie jabłek.
Przygotowane ciasto naleśnikowe.
Krążki oprószyć mąką.
Obtoczone w mace krążki zanurzać w cieście naleśnikowym.
Smażyć na rozgrzanej patelni.
Krążki gotowe do podania.