Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający,kremowy deser na letni podwieczorek:)źródło:Pascal
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 182
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 91
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 182
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 91
Składniki
Obierz limonkę ze skórki skrobaczką do warzyw.Odkrojone kawałki drobno posiekaj.Zalej w rondelku zimną wodę i zagotuj limonkę.
Obierz banany i pokrój je ukośnie w plasterki.Skrop obficie sokiem z połowy cytryny,żeby nie ściemniały.
Wymieszaj jogurt z miodem.
Odcedź skórki z limonki z wody.
Umyj miętę i posiekaj listki.Dodaj limonki i miętę do jogurtu.
Dopraw całość cynamonem.Następnie wymieszaj z bananami i wiórkami kokosowymi.
Wstaw krem do lodówki.Podawaj dobrze schłodzony.