Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający,kremowy deser na letni podwieczorek:)źródło:Pascal
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Obierz limonkę ze skórki skrobaczką do warzyw.Odkrojone kawałki drobno posiekaj.Zalej w rondelku zimną wodę i zagotuj limonkę.
Obierz banany i pokrój je ukośnie w plasterki.Skrop obficie sokiem z połowy cytryny,żeby nie ściemniały.
Wymieszaj jogurt z miodem.
Odcedź skórki z limonki z wody.
Umyj miętę i posiekaj listki.Dodaj limonki i miętę do jogurtu.
Dopraw całość cynamonem.Następnie wymieszaj z bananami i wiórkami kokosowymi.
Wstaw krem do lodówki.Podawaj dobrze schłodzony.