Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na pyszny krem budyniowy. Krem który możemy wykorzystać do ciast, tortów czy deserów, dodając na przykład chałwę otrzymamy pyszny krem chałwowy, dodając masę kajmakową otrzymamy krem kajmakowy , można by wyliczać . Prosty i szybki w przygotowaniu . Polecam
mikser, miska, garnek, łyżka, folia spożywcza, szklanka,
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 278
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 788
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22595
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 278
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 788
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22595
Składniki
Krem budyniowy; Do garnuszka wlać szklankę mleka , wsypać budynie i rozmieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem , do gotującego mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy i gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia , zakryć folią spożywczą by nie powstał kożuch budyniowy odstawić do całkowitego wystygnięcia, co jakiś czas przemieszać. Masło oraz margarynę Kasię utrzeć na puszystą masę i porcjami dodawać do zimnego całkowicie wystygniętego budyniu miksując do połączenia składników. Krem budyniowy gotowy. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Łączenie budyniu z masą maślaną.
Krem gotowy.