Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na pyszny krem budyniowy. Krem który możemy wykorzystać do ciast, tortów czy deserów, dodając na przykład chałwę otrzymamy pyszny krem chałwowy, dodając masę kajmakową otrzymamy krem kajmakowy , można by wyliczać . Prosty i szybki w przygotowaniu . Polecam
mikser, miska, garnek, łyżka, folia spożywcza, szklanka,
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 769
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1587
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 714
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10450
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 769
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1587
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 714
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10450
Składniki
Krem budyniowy; Do garnuszka wlać szklankę mleka , wsypać budynie i rozmieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem , do gotującego mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy i gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia , zakryć folią spożywczą by nie powstał kożuch budyniowy odstawić do całkowitego wystygnięcia, co jakiś czas przemieszać. Masło oraz margarynę Kasię utrzeć na puszystą masę i porcjami dodawać do zimnego całkowicie wystygniętego budyniu miksując do połączenia składników. Krem budyniowy gotowy. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Łączenie budyniu z masą maślaną.
Krem gotowy.