Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na pyszny krem budyniowy. Krem który możemy wykorzystać do ciast, tortów czy deserów, dodając na przykład chałwę otrzymamy pyszny krem chałwowy, dodając masę kajmakową otrzymamy krem kajmakowy , można by wyliczać . Prosty i szybki w przygotowaniu . Polecam
mikser, miska, garnek, łyżka, folia spożywcza, szklanka,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 433
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14495
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 433
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14495
Składniki
Krem budyniowy; Do garnuszka wlać szklankę mleka , wsypać budynie i rozmieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem , do gotującego mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy i gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia , zakryć folią spożywczą by nie powstał kożuch budyniowy odstawić do całkowitego wystygnięcia, co jakiś czas przemieszać. Masło oraz margarynę Kasię utrzeć na puszystą masę i porcjami dodawać do zimnego całkowicie wystygniętego budyniu miksując do połączenia składników. Krem budyniowy gotowy. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Łączenie budyniu z masą maślaną.
Krem gotowy.