Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na pyszny krem budyniowy. Krem który możemy wykorzystać do ciast, tortów czy deserów, dodając na przykład chałwę otrzymamy pyszny krem chałwowy, dodając masę kajmakową otrzymamy krem kajmakowy , można by wyliczać . Prosty i szybki w przygotowaniu . Polecam
mikser, miska, garnek, łyżka, folia spożywcza, szklanka,
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1592
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 335
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1592
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 335
Składniki
Krem budyniowy; Do garnuszka wlać szklankę mleka , wsypać budynie i rozmieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem , do gotującego mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy i gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia , zakryć folią spożywczą by nie powstał kożuch budyniowy odstawić do całkowitego wystygnięcia, co jakiś czas przemieszać. Masło oraz margarynę Kasię utrzeć na puszystą masę i porcjami dodawać do zimnego całkowicie wystygniętego budyniu miksując do połączenia składników. Krem budyniowy gotowy. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Łączenie budyniu z masą maślaną.
Krem gotowy.