Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na pyszny krem budyniowy. Krem który możemy wykorzystać do ciast, tortów czy deserów, dodając na przykład chałwę otrzymamy pyszny krem chałwowy, dodając masę kajmakową otrzymamy krem kajmakowy , można by wyliczać . Prosty i szybki w przygotowaniu . Polecam
mikser, miska, garnek, łyżka, folia spożywcza, szklanka,
Plecam.
Odsłon: 2517
Peklowanie boczku można wykonać na różne sposoby: np. peklowanie na mokro. Mó...
Odsłon: 32
Polecam o każdej porze dnia.
Odsłon: 61
Pełna smaku, aromatyczna, soczysta karkówka z dodatkiem dużej ilości warzyw t...
Odsłon: 23
Plecam.
Odsłon: 2517
Peklowanie boczku można wykonać na różne sposoby: np. peklowanie na mokro. Mó...
Odsłon: 32
Polecam o każdej porze dnia.
Odsłon: 61
Pełna smaku, aromatyczna, soczysta karkówka z dodatkiem dużej ilości warzyw t...
Odsłon: 23
Składniki
Krem budyniowy; Do garnuszka wlać szklankę mleka , wsypać budynie i rozmieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem , do gotującego mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy i gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia , zakryć folią spożywczą by nie powstał kożuch budyniowy odstawić do całkowitego wystygnięcia, co jakiś czas przemieszać. Masło oraz margarynę Kasię utrzeć na puszystą masę i porcjami dodawać do zimnego całkowicie wystygniętego budyniu miksując do połączenia składników. Krem budyniowy gotowy. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Łączenie budyniu z masą maślaną.
Krem gotowy.