Do góry

Desery Przepis na:

Krem marmurkowy.

Krem marmurkowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16035

Dodano:

Odsłon: 551

Dużo słodkości dla naszych pociech.

Składniki

  • budyń waniliowy 1 szt
  • Cukier 1 łyżka
  • żółtko jaja kurzego 1 szt
  • cukierki czekoladowe 6 dag
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Budyń ugotować według opisu na opakowaniu. (odłożyć 4 łyżki mleka) Cukierki rozpuścić w 4 łyżkach mleka, żółtko utrzeć z cukrem, połączyć z gorącym budyniem. Następnie budyń lekko przestudzić i dodać rozpuszczone cukierki, tak aby powstawały cienkie smugi. Po czym odstawić w chłodne miejsce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń