Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krem budyniowy domowy sposobem połączony z utartym masłem i wiórkami kokosowymi przygotowałam na moje ciasto o które poprosiła moja wnuczka. Myślę że przepis Wam się spodoba .
garnek, trzepaczka, mikser, łyżka, szklanka, miska,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116558
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7968
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1530
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1289
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116558
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7968
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1530
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1289
Składniki
Z litra mleka odlać około 1,5 szklanki dodać mąkę ziemniaczaną , mąkę pszenną oraz żółtka i dokładnie wymieszać trzepaczką. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać mleko z mąkami i żółtkami, cały czas energicznie mieszając trzepaczką doprowadzić do zagotowania , nie przerywając mieszania chwilę gotować . Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystudzenia. Zakryć folią spożywczą ale co jakiś czas przemieszać budyń aby szybciej wystygł. W między czasie zmiksować masło z cukrem pudrem ( masło o temperaturze pokojowej) na puszystą masę. Do masy maślanej cały czas miksując dodawać porcjami wystudzony zimny budyń . Miksujemy do połączenia masy maślanej z masą budyniową. Na koniec gdy krem gotowy dodajemy wiórki kokosowe i ponownie , ale krótko całość miksujemy. Pyszny krem budyniowo - kokosowy gotowy .
Budyń po ugotowaniu i wystudzeniu.
Masło pokroić włożyć do miski dodać cukier puder.
Masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę.
Cały czas miksując dodawać porcjami wystudzony , zimny budyń.
Krem budyniowo - maślany gotowy.
Krem budyniowo - maślany połączyć z wiórkami kokosowymi.
Krem budyniowo - kokosowy gotowy.