Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krem budyniowy domowy sposobem połączony z utartym masłem i wiórkami kokosowymi przygotowałam na moje ciasto o które poprosiła moja wnuczka. Myślę że przepis Wam się spodoba .
garnek, trzepaczka, mikser, łyżka, szklanka, miska,
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Składniki
Z litra mleka odlać około 1,5 szklanki dodać mąkę ziemniaczaną , mąkę pszenną oraz żółtka i dokładnie wymieszać trzepaczką. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać mleko z mąkami i żółtkami, cały czas energicznie mieszając trzepaczką doprowadzić do zagotowania , nie przerywając mieszania chwilę gotować . Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystudzenia. Zakryć folią spożywczą ale co jakiś czas przemieszać budyń aby szybciej wystygł. W między czasie zmiksować masło z cukrem pudrem ( masło o temperaturze pokojowej) na puszystą masę. Do masy maślanej cały czas miksując dodawać porcjami wystudzony zimny budyń . Miksujemy do połączenia masy maślanej z masą budyniową. Na koniec gdy krem gotowy dodajemy wiórki kokosowe i ponownie , ale krótko całość miksujemy. Pyszny krem budyniowo - kokosowy gotowy .
Budyń po ugotowaniu i wystudzeniu.
Masło pokroić włożyć do miski dodać cukier puder.
Masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę.
Cały czas miksując dodawać porcjami wystudzony , zimny budyń.
Krem budyniowo - maślany gotowy.
Krem budyniowo - maślany połączyć z wiórkami kokosowymi.
Krem budyniowo - kokosowy gotowy.