Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5693
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1152
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1572
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5693
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1152
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1572
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki zimnej wody. Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na gęsty, jasny krem. Szampana mieszamy z sokiem z cytryny, następnie powoli dodajemy żelatynę, cały czas mieszając. Przygotowaną mieszaninę dodajemy do żółtek i mieszamy. Wstawiamy na 15 min do lodówki. W międzyczasie ubijamy pianę z białek pod koniec dodając 2 łyżki cukru pudru i miksujemy, aż powstanie lśniąca piana. Śmietankę ubijamy na sztywną masę. Schłodzony deser łączymy z pianą z białek oraz bitą śmietaną. Nakładamy do pucharków, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki, maksymalnie na godzinę. Podajemy z biszkoptami.