Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7241
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 579
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7241
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 579
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki zimnej wody. Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na gęsty, jasny krem. Szampana mieszamy z sokiem z cytryny, następnie powoli dodajemy żelatynę, cały czas mieszając. Przygotowaną mieszaninę dodajemy do żółtek i mieszamy. Wstawiamy na 15 min do lodówki. W międzyczasie ubijamy pianę z białek pod koniec dodając 2 łyżki cukru pudru i miksujemy, aż powstanie lśniąca piana. Śmietankę ubijamy na sztywną masę. Schłodzony deser łączymy z pianą z białek oraz bitą śmietaną. Nakładamy do pucharków, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki, maksymalnie na godzinę. Podajemy z biszkoptami.