Desery Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki zimnej wody. Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na gęsty, jasny krem. Szampana mieszamy z sokiem z cytryny, następnie powoli dodajemy żelatynę, cały czas mieszając. Przygotowaną mieszaninę dodajemy do żółtek i mieszamy. Wstawiamy na 15 min do lodówki. W międzyczasie ubijamy pianę z białek pod koniec dodając 2 łyżki cukru pudru i miksujemy, aż powstanie lśniąca piana. Śmietankę ubijamy na sztywną masę. Schłodzony deser łączymy z pianą z białek oraz bitą śmietaną. Nakładamy do pucharków, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki, maksymalnie na godzinę. Podajemy z biszkoptami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

etiudka74 30 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis-trzeba wypróbować ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz