Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie domowe smarowidło do chleba, naleśników i ciast bez dodatku cukru.
Zakwas pszenny najlepszy do pieczenia chleba mieszanego pszenno-żytniego
Odsłon: 10026
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 49
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 219
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 121
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 49
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 219
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 121
Składniki
Wykonanie: Dzień wcześniej daktyle zalać gorącą wodą i pozostawić na całą noc. Orzechy wsypać do blendera i blendować do chwili aż zaczną zmieniać swoją konsystencję na pastę (masło orzechowe). Zajmie to około 2 do 5 minut w zależności od mocy blendera. W razie potrzeby zeskrobywać osadzającą się na ściankach masę orzechową. Daktyle odsączyć na sicie (wodę zachować). Daktyle, kakao i szczyptę soli dodać do orzechów i miksować na najwyższych obrotach blendera do chwili uzyskania gładkiej pasty. W razie potrzeby dodawać stopniowo wodę w której moczyły się daktyle, aż krem będzie miał pożądaną przez nas konsystencję. Dodatkowo przetarłam jeszcze pastę przez gęste sitko bo przeszkadzały mi drobinki daktyli. Przygotowany krem przełożyć do czystego słoika i odstawić do lodówki by zgęstniał.
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Desery
Torcik wielkanocny z niespodzianką w środku
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 222
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
"Dalej szły słodkie mazurki, jak kwadratowe kobierczyki, przybrane w lukier,...
Odsłon: 142