Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem ziemniaczany"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 217
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 217
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Oczyszczoną marchewkę i pietruszkę pozostaw w całości. Włóż do garnka razem z ziemniakami. Dodaj obrane ząbki czosnku. Całość zalej bulionem.
Gotuj warzywa w bulionie ok. 30 minut. Po tym czasie usuń czosnek, marchew i pietruszkę. Bulion z ziemniakami zmiksuj na krem. Ustaw na kuchence. Dodaj masło i mleko. Ogrzewaj na bardzo małym ogniu jeszcze 2-3 minuty. Zdejmij z palnika.
Szynkę serrano pokrój w cienkie paseczki. Zrumień na patelni bez tłuszczu. Krem dopraw solą, pieprzem i gałką. Posyp szynką, ozdób szczypiorkiem.
czas ok. 45 min; porcja – 240 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety