Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem ziemniaczany"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13892
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15548
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13892
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15548
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Oczyszczoną marchewkę i pietruszkę pozostaw w całości. Włóż do garnka razem z ziemniakami. Dodaj obrane ząbki czosnku. Całość zalej bulionem.
Gotuj warzywa w bulionie ok. 30 minut. Po tym czasie usuń czosnek, marchew i pietruszkę. Bulion z ziemniakami zmiksuj na krem. Ustaw na kuchence. Dodaj masło i mleko. Ogrzewaj na bardzo małym ogniu jeszcze 2-3 minuty. Zdejmij z palnika.
Szynkę serrano pokrój w cienkie paseczki. Zrumień na patelni bez tłuszczu. Krem dopraw solą, pieprzem i gałką. Posyp szynką, ozdób szczypiorkiem.
czas ok. 45 min; porcja – 240 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety