Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwa kremówka dla amatorów ciast i ciasteczek
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słod...
Odsłon: 51
Proponuję dziś pyszną i prostą sałatkę na śniadanie, jest wegetariańska i bez...
Odsłon: 4123
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słod...
Odsłon: 51
Proponuję dziś pyszną i prostą sałatkę na śniadanie, jest wegetariańska i bez...
Odsłon: 4123
Składniki
Wykonanie ciasta: Margarynę (masło) zetrzeć na tarce, dodać mąkę, smalec i śmietanę. Zarobić ciasto nożem i krótko ręką. Włożyć do lodówki na 2 godziny.
Następnie podzielić na 2 części. Rozwałkować i wyłożyć na blachę. Upiec 2 placki w temp. 200 st.C ok. 30 minut na złoty kolor. Aby ułatwić sobie życie, można po prostu kupić 2 szt. ciasta francuskiego. Smakiem nie ustępuje ręcznie wykonanym plackom.
Wykonanie kremu: Wszystkie składniki ubić trzepaczką (jajko + żółtka + 3/4 szkl. cukru) dodać mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i cukry waniliowe. Wlać na gotujące się mleko. Gdy krem zastygnie, przełożyć placki.
Przepisy Desery
Desery
Skubaniec
Desery
Spody do kruchych babeczek
Desery
Sernik z białą czekoladą na kruchym spodzie
Desery
Babka pomarańczowa. Pyszna i wilgotna.
Skubaniec
Skubaniec to typowe polskie ciasto na kruchym i słodkim spodzie, który przeła...
Odsłon: 276
Spody do kruchych babeczek
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słod...
Odsłon: 51