Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo szybkie, nie drogie ,proste w przygotowaniu ciasto pod nazwą kremówki wzbogacone o świeże truskawki. Ciasto bardzo smaczne i szybko znika z talerza. Przepis wzięłam ze starego zeszytu mojej babci.
blaszka
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3118
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 145
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 69
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3118
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 145
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 69
Składniki
Mleko przelewamy do garnka i zagotowujemy. Po zagotowaniu odstawiamy do ostygnięcia. Do chłodnego mleka dodajemy mąkę, cukier, jajko oraz miękkie masło lub margarynę. Wszystko miksujemy na gładką masę. Masę wstawiamy na małym ogniu i gotujemy cały czas mieszając aż masa będzie jednolita i stanie się gęsta ( musi mieć konsystencję gęstego budyniu). Masę studzimy. Blaszkę wielkości 23/30 cm wykładamy krakersami ,nakładamy wystudzoną masę, rozsmarowujemy masę po całej powierzchni. Do masy wkładamy oczyszczone ze szypułek, umyte i osuszone truskawki (duże kroimy na połówki), ponownie masę rozsmarowujemy tak aby pozakrywać truskawki. Nakładamy ponownie krakersy, górę krakersów posypujemy cukrem pudrem. Wkładamy na kilka godzin do lodówki.