Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam je piec.
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 137
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 137
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Składniki
Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. W szklance mleka rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i pszenną. Stopniowo dolewamy do utartych żółtek i dokładnie mieszamy.
Pozostałe mleko zagotowujemy ze szklanką cukru. Zmniejszamy ogień i wlewamy rozprowadzoną masę. Dokładnie rozcieramy i gotujemy aż nabierze konsystencji budyniu. Studzimy.
Miękkie masło miksujemy. Stopniowo dodajemy zimny krem i szklankę wiórków kokosowych. Na dno blaszki wykładamy herbatniki, następnie prawie połowę kremu i kolejną warstwę herbatników. Z pozostałego kremu odkładamy 2-3 łyżki a resztę rozsmarowujemy na herbatnikach.Przykrywamy pozostałymi ciastkami. Na wierzch rozprowadzamy cienką wastwę kremu i posypujemy wiórkami kokosowymi. Jemy, życzę smacznego.;))