Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowy sernik na spodzie z migdałów. Także mogą go jeść osoby na diecie. Jest on mocno owocowy. Wszystkie kulki i polewa w serniku zrobione z musu z owoców.
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2101
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1243
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 49
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 63
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 66
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 62
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2101
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1243
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 49
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 63
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 66
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 62
Składniki
Spód migdałowy: Migdały rozdrabniam blenderem, dodaję mąkę migdałową, puder, masło roztopione i mieszam. Dno formy o wymiarach 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Wykładam masę, dociskam palcami. Piekę 15 minut aż się zrumieni w nagrzanym piekarniku temp 18 stopni
Kropki morelowe: Morele kroję na kawałki, przekładam do garnka, wlewam wodę, dodaję cukier i gotuje na wolnym ogniu aż zrobią się miękkie. Miksuję blenderem. Żelatynę namaczam w 4 łyżkach wody i rozpuszczam w mikrofalówce. Dodaję do gorącego musu morelowego i mieszam. Odstawiam do ostygnięcia. Za pomocą lejka przelewam do woreczka do mrożenia lodu.
Kropki truskawkowe: Obrane truskawki miksuję blenderem, dodaje cukier. Żelatynę namaczam w czterech łyżkach zimnej wody. Rozpuszczam w mikrofali, dodaję do truskawek. Za pomocą lejka przelewam do woreczka do mrożenia lodu.
Kropki jagodowe: Jagody przekładam do garnka, dodaję cukier, wodę i gotuję aż zrobią się miękkie. Miksuję blenderem. Żelatynę namaczam w czterech łyżkach wody zimnej i rozpuszczam w mikrofali. Dodaję do jagód. 1/3 musu odkładam. Pozostały jak przestygnie za pomocą lejka przelewam do woreczka do mrożenia lodu. Wszystkie woreczki wstawiam na noc albo na 5 godzin do lodówki. Jak stężeją przycinam boki woreczków i wyjmuje kulki owocowe.
Sernik: Do miski przekładam śmietanę kremówkę i ubijam mikserem, dodaję ser, mleko, cukier i dalej mieszam mikserem. Galaretkę rozpuszczam w 150 ml wody gorącej. Do letniej dodaję kilka łyżek sera i hartuje. Wlewam do pozostałego sera i mieszam mikserem.
Polewa malinowa: Maliny przekładam do garnka, i gotuję aż zrobią się miękkie. Przecieram przez sito. Żelatynę namaczam w dwóch łyżkach zimnej wody, rozpuszczam w mikrofali i wlewam do malin, studzę.Jak lekko zacznie tężeć polewam nią sernik
Wykonanie: 1/4 masy serowej mieszam z odłożonym musem jagodowym i wylewam na spód migdałowy podpieczony. Wstawiam na 30 minut do lodówki. Na nim wykładam 1/4 masy serowej, wciskam w nią kulki jagodowe, znowu masa serowa 1/4,kulki truskawkowe wciskam, i kolejna masa serowa, kulki morelowe i przykrywam ostatnią warstwą sera. Wstawiam do lodówki na noc. Sernik dekoruje polewą, owocami, migdałami, miętą.