Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 50
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24033
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 456
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 277
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 50
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24033
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 456
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 277
Składniki
Połączyć składniki ciasta miodowego,wyrobić,podzielić na 2 części i upiec 2 placki.Piec każdy ok.20min .Przygotować biszkopt:białka ubić z cukrem, dodać żółtka ,mąki wymieszane z proszkiem.Piec ok25min.Krem:odrobinę mleka odlać,resztę zagotować z cukrami,mąki połączyć z mlekiem i ugotować budyń,gdy ostygnie utrzeć z masłem.
Sposób złożenia;ciasto miodowe,1/2masy,biszkopt,1/2masy,ciasto miodowe,polewa.Najlepiej smakuje 2dni po zrobieniu