Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam przepis na rewelacyjne ciasto. Mam na myśli ciasto królewiec. Jest eleganckie, proste w przygotowaniu i co najważniejsze przepyszne! Zachęcam do wypróbowania tego przepisu.
Ciasto miodowe: Mąkę wymieszać z sodą, posiekać z margaryną, dodać pozostałe składniki i zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na połowę. Jedną część rozwałkować, włożyć do blaszki. Piec w 200oC przez 7-10 minut. W ten sam sposób upiec drugi placek.
Biszkopt: Jaja ubić z cukrem i wodą na puszystą masę. Dodać mąkę delikatnie mieszając. Piec 30 min 180oC..
Masa: W ½ szkl mleka rozmieszać obie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Ugotować z tego budyń. Na jeden placek miodowy wyłożyć ½ przestudzonej masy.
Biszkopt z obu stron posmarować marmoladą i położyć na masę. Na biszkopt wyłożyć pozostałą część masy i przykryć drugim plackiem. Wierzch polać polewą.
Makiełki zwane również makiami lub makówkami. Przepis pochodzi z 410. odcinka...
Odsłon: 3121
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 48
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 15
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 144
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 48
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 15
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 144
Składniki
Ciasto miodowe: Mąkę wymieszać z sodą, posiekać z margaryną, dodać pozostałe składniki i zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na połowę. Jedną część rozwałkować, włożyć do blaszki. Piec w 200oC przez 7-10 minut. W ten sam sposób upiec drugi placek.
Biszkopt: Jaja ubić z cukrem i wodą na puszystą masę. Dodać mąkę delikatnie mieszając. Piec 30 min 180oC..
Masa: W ½ szkl mleka rozmieszać obie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Ugotować z tego budyń. Na jeden placek miodowy wyłożyć ½ przestudzonej masy. Biszkopt z obu stron posmarować marmoladą i położyć na masę. Na biszkopt wyłożyć pozostałą część masy i przykryć drugim plackiem. Wierzch polać polewą.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z borówkami i kruszonką
Desery
Podgrzybki ciasteczkowe
Desery
Ekstremalnie jagodowy sernik na zimno
Desery
MALINOWA CHMURKA
Ciasto z borówkami i kruszonką
Szybkie i proste ciasto. W sam raz na niedzielne popołudnie.
Odsłon: 79
Podgrzybki ciasteczkowe
Te ciasteczka zaskoczą wyglądem i smakiem domowników jak i gości. Są bardzo...
Odsłon: 87