Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam przepis na rewelacyjne ciasto. Mam na myśli ciasto królewiec. Jest eleganckie, proste w przygotowaniu i co najważniejsze przepyszne! Zachęcam do wypróbowania tego przepisu.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 241
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 15
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 281
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 241
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 15
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 281
Składniki
Ciasto miodowe: Mąkę wymieszać z sodą, posiekać z margaryną, dodać pozostałe składniki i zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na połowę. Jedną część rozwałkować, włożyć do blaszki. Piec w 200oC przez 7-10 minut. W ten sam sposób upiec drugi placek.
Biszkopt: Jaja ubić z cukrem i wodą na puszystą masę. Dodać mąkę delikatnie mieszając. Piec 30 min 180oC..
Masa: W ½ szkl mleka rozmieszać obie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Ugotować z tego budyń. Na jeden placek miodowy wyłożyć ½ przestudzonej masy. Biszkopt z obu stron posmarować marmoladą i położyć na masę. Na biszkopt wyłożyć pozostałą część masy i przykryć drugim plackiem. Wierzch polać polewą.