Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny lekki mus czekoladowy to doskonały, niedrogi i prosty w przygotowaniu deser. Smacznego! ;)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 778
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1919
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 778
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1919
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Składniki
Oba rodzaje czekolady dobrze schładzam w lodówce. Po wyjęciu trę na tarce. Do utartej czekolady wsypuję cukier waniliowy.
Margarynę rozpuszczam na parze, dodaję utartą czekoladę wymieszaną z cukrem waniliowym. Przez cały czas dokładnie mieszam. Kiedy wszystkie składniki połączą się na jednolita masę, odstawiam do ostygnięcia.
Przestudzoną masę mieszam z żółtkami jajek. Dodaję ubitą na sztywna pianę z białek. Całość delikatnie mieszam.
Mus przekładam do pucharów i wstawiam do lodówki na godzinę. Przed podaniem pucharki dekoruję bibułkowymi parasolkami i listkami mięty.