Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest prosty, placek smakuje wybornie.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28735
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28735
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Składniki
Wykonanie sera: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać zmielony ser, bakalie według uznania, budyń i wymieszać dokładnie łyżką. Białka ubić na sztywno, dodać do sera i lekko wymieszać. Wykonanie placka: Margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao rozpuścić w 7 łyżkach wody. Następnie przestudzić, dodać mąkę, wymieszać dodając stopniowo po jednym żółtku jaja. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i lekko wymieszać łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciemne ciasto. Na cieście poukładać pierniczki, zalać przygotowanym serem. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni i posypać górną część placka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.