Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze i najpyszniejsze ciasto jakie jadłam, a do tego robi się je bardzo szybko. Wygląda wspaniale i na pewno zachwyci każdego, u nas robi cały czas furorę, zwłaszcza wśród dzieci. Z przepisu wychodzi duża blaszka.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118485
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8544
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3150
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2328
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1625
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118485
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8544
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3150
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2328
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1625
Składniki
Do wysokiej miski dajemy serek mascarpone razem z śmietana kremówką i cukrem pudrem. Wszystko dokładnie ubijamy, aż powstanie delikatna masa o konsystencji bitej śmietany.
Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie układamy na niej warstwę herbatników. Na herbatniki nakładamy warstwę z połowy ubitego kremu.
Na kremie układamy kolejną warstwę herbatników, na które nakładamy warstwę masy krówkowej.
Masę krówkową przykrywamy kolejną warstwą herbatników na które nakładamy warstwę pozostałego kremu.
Wierzch obsypujemy startą na grubych oczkach czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby herbatniki namiękły. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d
;-Dd