Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszanina slodyczy i słoności.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2479
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 81
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 168
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 739
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2479
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 81
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 168
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 739
Składniki
Białka ubijam na sztywno,dodaję cukier,żółtka ,mąkę i proszek do pieczenia.Na sam koniec dodaję kakao.Piekę w tem.170 stopni ok.25 min.
Gotuję budyń według przepisu,dodając 2 żółtka.Studzę.
Upieczony i przestudzony biszkopy kroję na dwie części.Ugotowany budyń mieszam z 3/4 kostki masła na gładką masę.Kładę pierwszą część biszkoptu nasączam kawę i przekładam kremem.
Przykrywam drugą częścią biszkoptu.Krówki rozpuszczam na wolnym ogniu z resztą masła,polewam ciasto.Wszystko posypuję solonym słonecznikiem.Chłodzę w lodówce ok.4 godz.,a najlepiej całą noc.