Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukierki są kruche, mocno śmietankowe i bardzo bardzo słodkie ale przecież takie właśnie są krówki...
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1644
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17867
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1644
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17867
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Składniki
Wszystkie składniki gotujemy na sporym ogniu w rondlu, tak długo, aż masa będzie miała beżowy kolor i zacznie nawet lekko przywierać do dna tj ok. 15-20 minut.
Wtedy zdejmujemy z ognia i ucieramy ok. 10 minut łyżką, aby krówki były potem kruche i dały się pokroić.
Następnie wykładamy na mały półmisek wyłożony folią aluminiową ( ja wyłożyłam masę na styropianową tackę). Gdy wystygnie kroimy i możemy jeść....:):)