Do góry

Desery Przepis na:

krówki...

krówki...

Autor:

Przepisów i artykułów: 517 Ocena: 17897

Dodano:

Odsłon: 8766

Cukierki są kruche, mocno śmietankowe i bardzo bardzo słodkie ale przecież takie właśnie są krówki...

Składniki

  • duża łyżka masła
  • 0,5 szklanki śmietany 30%
  • 1 szklanka cukru
  • wanilia- ja nie miałam
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki gotujemy na sporym ogniu w rondlu, tak długo, aż masa będzie miała beżowy kolor i zacznie nawet lekko przywierać do dna tj ok. 15-20 minut.

  2. Wtedy zdejmujemy z ognia i ucieramy ok. 10 minut łyżką, aby krówki były potem kruche i dały się pokroić.

  3. Następnie wykładamy na mały półmisek wyłożony folią aluminiową ( ja wyłożyłam masę na styropianową tackę). Gdy wystygnie kroimy i możemy jeść....:):)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń