Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukierki są kruche, mocno śmietankowe i bardzo bardzo słodkie ale przecież takie właśnie są krówki...
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 891
Przepis ten gości w mojej rodzinie od pokoleń ;) Nie wyobrażam sobie Świąt be...
Odsłon: 150
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 891
Przepis ten gości w mojej rodzinie od pokoleń ;) Nie wyobrażam sobie Świąt be...
Odsłon: 150
Składniki
Wszystkie składniki gotujemy na sporym ogniu w rondlu, tak długo, aż masa będzie miała beżowy kolor i zacznie nawet lekko przywierać do dna tj ok. 15-20 minut.
Wtedy zdejmujemy z ognia i ucieramy ok. 10 minut łyżką, aby krówki były potem kruche i dały się pokroić.
Następnie wykładamy na mały półmisek wyłożony folią aluminiową ( ja wyłożyłam masę na styropianową tackę). Gdy wystygnie kroimy i możemy jeść....:):)