Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne krówki, ciągutki, mordoklejki :-)
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 891
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1710
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4095
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 158
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 891
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1710
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4095
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 158
Składniki
Na patelni teflonowej umieścić wszystkie składniki, doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając.
Gdy masa będzie coraz bardziej gęsta (u mnie około 15 minut), zdjąć patelnię z ognia i mieszać energicznie ok. 5 minut.
Wyraźnie gęstą masę przelać do malutkiej keksówki/naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Wystudzić ok. 1 godz. Schłodzić w lodówce ok. 2 godz. Wyjąć
i pokroić na małe kawałki.
Im dłużej krówki gotowane, a później mieszane tym są bardziej kruche. Gotowe krówki przechowywać w szczelnym pojemniku ok. 2 tygodni (o ile tyle u kogoś wytrzymają :-) ), najlepiej w lodówce. Smacznego :-).