Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne krówki, ciągutki, mordoklejki :-)
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2645
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2645
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 745
Składniki
Na patelni teflonowej umieścić wszystkie składniki, doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając.
Gdy masa będzie coraz bardziej gęsta (u mnie około 15 minut), zdjąć patelnię z ognia i mieszać energicznie ok. 5 minut.
Wyraźnie gęstą masę przelać do malutkiej keksówki/naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Wystudzić ok. 1 godz. Schłodzić w lodówce ok. 2 godz. Wyjąć
i pokroić na małe kawałki.
Im dłużej krówki gotowane, a później mieszane tym są bardziej kruche. Gotowe krówki przechowywać w szczelnym pojemniku ok. 2 tygodni (o ile tyle u kogoś wytrzymają :-) ), najlepiej w lodówce. Smacznego :-).