Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne krówki, ciągutki, mordoklejki :-)
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 608
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 394
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15080
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1825
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 608
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 394
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15080
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1825
Składniki
Na patelni teflonowej umieścić wszystkie składniki, doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając.
Gdy masa będzie coraz bardziej gęsta (u mnie około 15 minut), zdjąć patelnię z ognia i mieszać energicznie ok. 5 minut.
Wyraźnie gęstą masę przelać do malutkiej keksówki/naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Wystudzić ok. 1 godz. Schłodzić w lodówce ok. 2 godz. Wyjąć
i pokroić na małe kawałki.
Im dłużej krówki gotowane, a później mieszane tym są bardziej kruche. Gotowe krówki przechowywać w szczelnym pojemniku ok. 2 tygodni (o ile tyle u kogoś wytrzymają :-) ), najlepiej w lodówce. Smacznego :-).