Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne krówki, ciągutki, mordoklejki :-)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2282
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3340
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1388
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2133
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2282
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3340
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1388
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2133
Składniki
Na patelni teflonowej umieścić wszystkie składniki, doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając.
Gdy masa będzie coraz bardziej gęsta (u mnie około 15 minut), zdjąć patelnię z ognia i mieszać energicznie ok. 5 minut.
Wyraźnie gęstą masę przelać do malutkiej keksówki/naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Wystudzić ok. 1 godz. Schłodzić w lodówce ok. 2 godz. Wyjąć
i pokroić na małe kawałki.
Im dłużej krówki gotowane, a później mieszane tym są bardziej kruche. Gotowe krówki przechowywać w szczelnym pojemniku ok. 2 tygodni (o ile tyle u kogoś wytrzymają :-) ), najlepiej w lodówce. Smacznego :-).