Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne krówki, ciągutki, mordoklejki :-)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 981
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5561
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8707
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17924
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 981
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5561
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8707
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17924
Składniki
Na patelni teflonowej umieścić wszystkie składniki, doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając.
Gdy masa będzie coraz bardziej gęsta (u mnie około 15 minut), zdjąć patelnię z ognia i mieszać energicznie ok. 5 minut.
Wyraźnie gęstą masę przelać do malutkiej keksówki/naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Wystudzić ok. 1 godz. Schłodzić w lodówce ok. 2 godz. Wyjąć
i pokroić na małe kawałki.
Im dłużej krówki gotowane, a później mieszane tym są bardziej kruche. Gotowe krówki przechowywać w szczelnym pojemniku ok. 2 tygodni (o ile tyle u kogoś wytrzymają :-) ), najlepiej w lodówce. Smacznego :-).