Do góry

Desery Przepis na:

Krówki z patelni (vege)

Krówki z patelni (vege)

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 1010

Dodano:

Odsłon: 4487

Przepyszne, kruche krówki w wersji wegańskiej. Są takie, że trudno skończyć po jednym kawałku :) Kawałek nieba z Drogą Mleczną na talerzyku :)

Składniki

  • 1 szklanka śmietanki sojowej
  • 1 szklanka ksylitolu
  • ¼ szklanki cukru zwykłego lub kokosowego
  • 2 duże łyżki oleju kokosowego
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wysmażamy na patelni do uzyskania gęstej masy.
    Krówkę przekładamy do płaskiego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia, żeby łatwiej nam było później wyciągać.
    Odstawiamy do przestygnięcia, a następnie wstawiamy na noc do lodówki.
    Krówkę kroimy na mniejsze kawałki i gotowe.
    Najlepiej przechowywać w lodówce.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (37)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń