Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy ciasta z owocami ,a już z jabłkami to w ogóle :P ta propozycja z pewnością Wam się spodoba.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4872
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13232
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5788
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7426
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4872
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13232
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5788
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7426
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski ,siekamy z zimnym masłem i żółtkiem. Ręką zagniatamy na gładką masę dodając odrobinę zimnego mleka. Ciasto cienko rozwałkowujemy (najlepiej na folii ,będzie nam łatwiej przełożyć do formy) ,przekładamy do formy ,nakłuwamy widelcem ,przykrywamy folią aluminiową ,wysypujemy na nią fasolę i zapiekamy 10 min w temperaturze 180°C. Podpieczone ciasto wyciągamy.
Podczas zapiekania ciasta jabłka obieramy ,przekrawamy na pół ,wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na 2 mm plasterki. Tak pokrojone owoce przekładamy na ciasto ,układamy je na tzw zakładkę. Śmietankę ,jajka ,mąkę ,cukier i cynamon miksujemy i wylewamy na jabłka. Tarte pieczemy 40 min w temperaturze 180°C. Następnie wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do przestygnięcia (by masa budyniowa się związała).