Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy ciasta z owocami ,a już z jabłkami to w ogóle :P ta propozycja z pewnością Wam się spodoba.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14031
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15886
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14031
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15886
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski ,siekamy z zimnym masłem i żółtkiem. Ręką zagniatamy na gładką masę dodając odrobinę zimnego mleka. Ciasto cienko rozwałkowujemy (najlepiej na folii ,będzie nam łatwiej przełożyć do formy) ,przekładamy do formy ,nakłuwamy widelcem ,przykrywamy folią aluminiową ,wysypujemy na nią fasolę i zapiekamy 10 min w temperaturze 180°C. Podpieczone ciasto wyciągamy.
Podczas zapiekania ciasta jabłka obieramy ,przekrawamy na pół ,wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na 2 mm plasterki. Tak pokrojone owoce przekładamy na ciasto ,układamy je na tzw zakładkę. Śmietankę ,jajka ,mąkę ,cukier i cynamon miksujemy i wylewamy na jabłka. Tarte pieczemy 40 min w temperaturze 180°C. Następnie wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do przestygnięcia (by masa budyniowa się związała).