Do góry

Desery Przepis na:

kruche babeczki czekoladowe

kruche babeczki czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 28

Dodano:

Odsłon: 161

Tym razem wersja czekoladowa

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 250 g masła
  • 120 g cukru pudru
  • 3 zółtka
  • 3 łyżki kakao
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 3 budynie czekoladowe
  • Mleko
  • owoce do dekoracji
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę z masłem posiekaj na konsystęcję kaszy

  2. dodaj cukier puder,kakao i żółtka zagnieć ciasto i włóż do lodówki na ok 40 min.

  3. Wyjmij ciasto z lodówki nastaw piekarnik na 180 stopni rozwałkuj ciasto wycinaj szklanką kółka i wkładaj do foremek na kruche babeczki.

  4. Piecz 15 min

  5. budyń zrób z instrukcji na opakowaniu(dodaj 2 razy mniej mleka)
    Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej bubyń wymieszaj z czekoladą

  6. Gotowe babeczki nadziewaj budyniem i owocami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń